Basket

The RIBA award-winning De La Warr Pavilion bandstand is currently undergoing remedial works, just ahead of a packed summer programme of outdoor music.

Supported by Ibstock Enovert Trust and designed by Niall McLaughlin Architects in conversation with Bexhill school children, the bandstand was installed in December 2002 signalling a new and more contemporary  purpose and programme for the Pavilion, ahead of its main refurbishment of 2003 – 2005.

With the old bandstand for traditional brass only, the current bandstand has hosted swing bands, folk bands, indie bands, rockabilly bands, young musicians, acid house music, DJs and children’s choirs, appealing to all music tastes and audiences. The centrepiece of our south terrace (and often the background for fashion shoots and wedding photography) the 15 year old structure is undergoing sandblasting, fixing and painting, with the continued support of its original design team – Niall McLaughlin Architects, and Price & Myers structural engineers – and its original funder, the Ibstock Enovert Trust.

The works will be completed in June.

Posted by Tara Neville on Wednesday 23 May 2018